top of page

Jubileum: 20 jaar Stichting ZVCL

Stichting ZVCL is in 2002 opgericht en dat betekent dat wij in 2022 ons verzilverde jubileum ingegaan zijn. Om dit te vieren hebben we een gezellige middag georganiseerd, waarbij we hebben stilgestaan bij de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen 20 jaar. Hieronder een korte terugblik:

Afbeelding1.jpg

Marieke van Dasselaar - Peters

In 2002 heeft Marieke van Dasselaar-Peters Stichting ZVCL opgericht omdat ze vakanties toegankelijk wilde maken voor iedereen. Stichting ZVCL draagt na 20 jaar nog steeds hetzelfde doel: het aanbieden van vakanties voor iedereen die niet alleen op vakantie wilt, durft of kan.

In deze afgelopen 20 jaar hebben er een hoop veranderingen plaatsgevonden. Zo bestonden de eerste groepen soms uit meer dan 40 gasten en waren niet altijd alle hotels mindervalidetoegankelijk, waardoor we soms heel wat capriolen hebben moeten uithalen. Desondanks waren het prachtige vakanties, voor zowel de gasten als vrijwilligers.

Waar 20 jaar geleden de vakantie zelf centraal stond, kijken we nu meer daar de gast. We hebben ervoor gekozen te werken met kleinere groepen, waardoor er meer aandacht is voor de gast. En ook zijn mindervalidetoegankelijke hotels inmiddels een must geworden. Ook gaat er tegenwoordig minimaal 1 Verzorgende IG of Verpleegkundige mee, zodat zorgtaken enkel en alleen uitgevoerd worden door een daarvoor gediplomeerde begeleider. Hiermee hopen wij de kwaliteit van onze vakantiereizen voor onze gasten zo hoog mogelijk te houden.

Desondanks zijn en blijven we in de essentie hetzelfde als 20 jaar geleden. Dankzij de inzet van 100% vrijwilligers fantastische vakanties kunnen aanbieden voor iedereen die niet meer alleen op vakantie kan, wilt of durft.

Speciale dank aan al onze vrijwilligers die zich in de afgelopen 20 jaar met hart en ziel hebben ingezet voor het welzijn van onze gasten. Zonder hen zouden wij dit niet hebben kunnen doen. En ook speciale dank aan al onze gasten die in de afgelopen 20 jaar met ons mee zijn gegaan op reis. Onze dank is groot!

Veel liefs,
Het bestuur van Stichting ZVCL

bottom of page