top of page


NAJAARSREIS

Duitsland, Oberfell (aan de Moezel)

Deze 5-daagse busreis vindt plaats van 22 tot 26 november 2023 met een eigen (lift)bus via Lanting Reizen. Hierbij sluiten we niet aan bij een bestaande reis, maar gaan we alleen met onze eigen groep op vakantie – inclusief eigen vervoer én chauffeur! Het wordt een sfeervolle najaarsreis in herfst- en kerstsfeer rondom de Moezel in Duitsland.

 

De precieze prijzen zijn nog niet duidelijk, want hoe meer gasten meegaan, hoe goedkoper het wordt. De prijs voor deze reis ligt rond de €500* p.p. voor een tweepersoonskamer en €625 voor een éénpersoonskamer bij een minimum aantal gasten. Hier zit het ontbijt, lunch en diner bij inbegrepen - inclusief drankjes**; oftewel all-inclusive**. Er wordt overnacht in Hotel Zur Krone, gelegen aan de Moezel in het Duitse plaatsje Oberfell. De optionele excursies en entreegelden zijn niet inbegrepen bij deze prijs, evenals de  consumpties tijdens de excursies.

 

Voorbeeldprogramma excursies***

Dag 1: Heenreis & bezoek Koblenz (Fort Ehrenbreitstein)

Vertrek vanuit Drenthe rond 9:00 uur. Onderweg zullen we op een aantal centrale plaatsen in Nederland de overige gasten oppikken, waarna we vertrekken richting het hotel. Onderweg zullen we een stop maken in het plaatsje Koblenz, waar we Fort Ehrenbreitstein zullen bezoeken. Rond 17:00 uur komen we aan bij het hotel.

Dag 2: Idar-Oberstein

Vanuit het hotel zullen we rond 10:00 uur vertrekken richting de districtstad Idar-Oberstein - ook wel de 'edelsteen- en garnizoenstad' genoemd. Idar-Oberstein staat bekend om haar edelsteenslijperijen en hier zullen we dan ook een museum bezoeken m.b.t. mineralen en edelstenen die in dit gebied te vinden zijn. 's Middags heeft u vrije tijd in deze mooie stad en heeft u gelegenheid om een kasteel en/of kerk te bezoeken.

Dag 3: Rondrit Moezel-Rijn, wijnproeverij & bezoek kerstmarkt

Rond 10:00 uur zullen we uit het hotel vertrekken voor een rondrit door het Moezel- en Rijngebied. 's Middags is er gelegenheid tot een wijnproeverij in het hotel en 's avonds zullen wij rond 17:30 uur vertrekken richting Traben Trarbach om een ondergrondse kerstmarkt te bezoeken.

Dag 4: Kerstmarkt Trier

Wederom vindt het vertrek vanuit het hotel rond 10:00 uur plaats. Deze keer richting de stad Trier, waar we de bekende kerstmarkt zullen bezoeken. Een schilderachtige kerstmarkt midden op een middeleeuws marktplein, met maar liefs 95 versierde kramen. Hier heeft u gelegenheid om kerstinkopen te doen en te genieten van braadworsten, aardappelpannenkoeken, zoetigheden, glühwein, enzovoort.

Dag 5: Terugreis en bezoek aan Monschau

Tussen 10:00 en 11:00 uur zullen we aan de terugreis beginnen richting Nederland. Onderweg zullen we nog een stop maken bij het kleine stadje Monschau: omgeven door groene heuvels, een klaterend waterstroompje, een kasteel op een heuvel en overal typisch Duitse vakwerkhuizen. Rond 18:00 uur zullen we aankomen in Drenthe om van de laatste gasten afscheid te nemen.

 

In het kort

fort ehrenbreitstein.jpg

Fort Ehrenbreitstein - © Analogicus

ida-oberstein.jpg

Idar-Oberstein - © Dominik Ketz

kerstmarkt-traben-trarbach-2374_2374_0_xl.jpg

Traben Trarbach - © Reinhard Reinders

Trier kerstmarkt.jpg

Kerstmarkt Trier - © Biesen Travel

istockphoto-639863494-170667a.jpg

Momschau - © Daniel Kueck

Type reis:

Busreis

Bestemming:

Duitsland: Oberfell (aan de Moezel)

Aantal dagen:

5 dagen

Data:

22 - 26 november 2023

Prijs:

Rond €500 p.p.* voor een tweepersoonskamer en rond €625* voor een éénpersoonskamer bij minimum aantal gasten. (Hoe meer gasten meegaan, hoe goedkoper het wordt)

Mindervalidekamers aanwezig?

Nee

Verzorging:

All-inclusive**

 

Als u belangstelling heeft voor deze reis, dan kunt u zich opgeven zonder dat u ergens aan vastzit. Zodra er voldoende opgaves zijn, ontvangt u van ons een offerte met meer informatie. Daarna besluit u of u meegaat en meldt u zich officieel aan. Pas dan zal er een definitieve betalingsplicht zijn.

*  Op basis van een tweepersoonskamer. Bijkomende kosten zijn:

  • Extra bijdrage voor de begeleiding: €50 p.p.

  • Toeristenbelasting

  • Entreegelden genoemde excursies

  • Optionele excursies en entreegelden

  • Eten en drinken tijdens de  excursies

  • Toeslag éénpersoonskamer €125

** Hierbij zit het volgende bij de prijs inbegrepen in het hotel:

  • ontbijt, lunch en diner (op een excursiedag kunt u een lunchpakketje meekrijgen)

  • koffie en thee de gehele dag (koffiecorner)

  • dagelijks tussen 17:00 en 22:00 uur: bieren, wijn, fris- en vruchtendranken, jenevers en Apfelkorn

*** Het daadwerkelijke programma kan afwijken van het voorbeeldprogramma. 

bottom of page