Vrijwilligers van ZVCL


Bestuur: 

Ria Lammers-Bruggink: voorzitter/secretaris

Ans van Rijs: Penningmeester

 

Begeleiders: 

Greetje Gebbeken (begeleidster) 

Jetske de Jong (begeleidster) 

Lenie Hudepohl (begeleidster)

Ans Rijs (begeleidster)

Lenie Blaauw(begeleidster)

Vrijwilligers: 

† Marieke van Dasselaar (oprichter ZVCL)

 

Aafke Klopman (nieuwsbrieven corrigeren o.a.) 

Bea Manakané (telefonisch contactpersoon) 

Martien Oost (foto's en dvd's) 

Annet Vader (Bingo-prijzen ophalen) 

Ida en Germ IJnema (serveren en bedienen)

Anne Postma (hulp op braderieën) 

Miranda (hulp en huisbezoek) 

Josje Kramp (hulp op gezellige middagen)

Bart Holwerda (hulp en huisbezoek)

Anneke Kunst (hulp en huisbezoek)

Lies Travaille hulp en bezoekdienst)

André Bar (hulp en huisbezoek)

Martine de Vries (hulp en huisbezoek)

Willem Helfrich (beheer website) 


Vrijwilligers vertellen

Ria: Hallo, mijn naam is Ria Lammers Bruggink. Ik ben in 1960 geboren in een klein dorp Weiteveen dat ligt in Drenthe. Ik kom uit een gezin met vijf kinderen en ben op een na de oudste. Wel het oudste meisje van het gezin, heb al jong moeten meehelpen met de zorg voor de anderen. Zorgen zit er al vroeg in, maar voor dat ik in de zorg ging werken heb ik van alles gedaan. Ik heb in een winkel gewerkt, in de horeca en in de huishouding in een verzorgingshuis. Op mijn 42 ben ik gaan leren en werken in de zorg, eerst als helpende en na acht jaar ben in begonnen aan een opleiding voor verzorgende IG.

 

Ik ben werkzaam bij de zorggroep Treant en werk daar met veel plezier. Voor drie jaar terug hoorde ik van ZVCL en dit was wat ik altijd heb willen doen, zorgen dat anderen een leuk vakantie hebben. Vooral mensen die het niet zelf meer kunnen of niet meer durven. Dat was wat mij altijd voor ogen stond, vakanties verzorgen voor anderen en dit was mijn kans. Contact met Marieke v Dasselaar was niet zo moeilijk, ze is mijn nicht. Ik ben in 2016 voor het eerst mee geweest en dit was het, mijn droom. Nu zijn we een jaar verder en Marieke heeft aangegeven dat ze mij als haar opvolger ziet. Ik ga het dus van haar overnemen en hoop dat ik het zeker zo goed ga doen als haar. Ik hoop dat ik nog vele jaren voor deze doelgroep een vakantie kan verzorgen. Met vriendelijk groet Ria.

 

Afke: Ik ben 45 jaar en ongeveer sinds de zomer van 2009 vrijwilligster voor ZVCL. Ik heb een goed taalgevoel en corrigeer altijd de Nieuwsbrieven voor ZVCL.

 

Lenie: Ik ben Lenie Hudepohl-Wegkamp (55 jaar) en woon in Weiteveen, gemeente Schoonebeek. Dit ligt in zuidoosthoek van Drenthe, vlakbij Duitsland. Ik ben getrouwd met Ger en wij hebben 2 kinderen, Van beroep ben ik bejaardenverzorgster.

 

Jetske: Ik ben Jetske de Jong-Koornstra, 50 jaar. Ik woon in Bolsward, Friesland. Ik werk drie dagen per week als wasserijmedewerkster te Bolsward. Vaak zaterdags werk ik bij Janet Kessels(zonzoeker) in de huishouding(Janet heeft MS) Ik werk drie dagen per week als wasserij medewerkster te Bolsward.

 

Greetje: Hallo ik ben Greetje Gebbeken, het 14 jaar jongere zusje van Marieke. Ik ben geboren, op 10 oktober 1964, te Weiteveen, gemeente Schoonebeek. Mijn passie is, van jongs af aan, andere mensen blij maken en helpen. Ik was als kind meer bij de buren aan het werk, dan thuis, tot grote ergernis van mijn ouders. Ik ben stapelgek op alles wat leeft en ademt, een hoog knuffelgehalte heeft.

 

Ans: Ik ben Ans van Rijs-de Boer en ben woonachtig in Leeuwarden. Jarenlang doe ik als club coördinator vrijwilligerswerk voor een wijkvereniging, Tevens ben ik vrijwilligster op kerkelijk gebied.

 

Bea: Hallo lieve mensen, Graag wil ik me aan u voorstellen wie ik ben en wat ik doe in het dagelijks leven. Ik heet Bea Manakané en woon in Leeuwarden.

 

Anne: Mijn naam is Anne Postma, 66 jaar. Ik ben vrijwilliger bij de Stichting ZVCL. Ik woon in het Swettehiem in Leeuwarden , in de wijk Westeinde waar ik ook de scootmobielclub het opgezet. Door vrijwilligerswerk, activiteiten en vakanties leer je nieuwe mensen kennen. Je wereld wordt groter en fijner.

 

Lenie: Ik ben Lenie-Blaauw-Winters geboren 03-04-1957 te Zwartemeer. Sinds 1976 ben ik woonachtig te Weiteveen. Mijn hobby,s zijn lezen fietsen en fitness. Ik ben door Lenie Hudepohl gevraagd voor vrijwiligerswerk bij de stichting ZVCL, als begeleider voor vakanties.

 

Willem: Hallo, ik ben een oud collega van Hans, Mariekes echtgenoot. Ik ben de webmaster van deze website,  webdesign