top of page

De nieuwe soort busreis:
                   meer luxe & comfort

Al jaren bieden wij busreizen aan via Bolderman Reizen. Hierbij sluiten wij als groep vanuit de stichting aan bij reguliere busreizen met een verder onbekend reisgezelschap. Deze reizen bevallen tot nu toe nog steeds erg goed, desondanks zijn we altijd op zoek naar manieren om onszelf te verbeteren en nieuwe dingen uit te proberen. Vandaar dat wij nu ook – naast de reguliere busreis – een ander soort busreis aanbieden.

Wat regelt ZVCL voor u?

Met busmaatschappij Lanting Reizen uit Hoogeveen is het ons gelukt om een – voor ons – nieuwe soort busreis te ontwikkelen. In het kort houdt dit in dat wij zelf een busreis organiseren met alleen onze eigen gasten en begeleiders, waarbij we niet aansluiten bij een reguliere busreis. Wij kiezen zelf onze bestemming en het hotel en zullen reizen met een luxe touringcar (denk aan extra beenruimte) mét rolstoellift; zodat onze gasten die moeilijk de bus in en uit kunnen stappen ook mee kunnen met deze busreis.

Met deze eigen busreis hebben we als stichting zelf de touwtjes in handen, waardoor wij veel meer mogelijkheden hebben om de reizen aan te passen aan uw wensen en behoeften. Wij hopen dan ook dat deze nieuwe soort busreis minstens net zo goed bevalt, zodat wij dit in de toekomst kunnen blijven aanbieden. 

Bij de geplande busreis naar Zwitserland voor 2024 haken we – zoals vanouds – aan bij een reguliere busreis van Bolderman Reizen, maar de geplande busreis naar Duitsland voor 2024 is de nieuwe soort busreis.

De verschillen

Hieronder leggen we kort de verschillen uit tussen de vertrouwde reguliere busreis en de nieuwe eigen busreis:

Reguliere busreis

Wij sluiten als groep aan bij een onbekend reisgezelschap.

Vanuit heel Nederland zijn er opstapmogelijkheden dankzij de zogenoemde lijndiensten.

Het reis- en excursieprogramma staat vast waardoor u soms vroeg op moet staan en wellicht niet aan iedere excursie kunt deelnemen.

Het aanbod aan excursies is groter en u heeft meer keuzemogelijkheden.

De mogelijkheid tot het meenemen van hulpmiddelen is beperkt (maximaal 2 rolstoelen en 4 rollators voor de gehele groep).

De hotels zijn niet altijd en overal even toegankelijk, met name bij de tussenovernachtingen.

De bussen zijn niet voorzien van een liftmogelijkheid. U zult zelfstandig de bus in en uit moeten kunnen stappen.

De bussen zijn in de meeste gevallen voorzien van het maximum aantal stoelen.

Eigen busreis

Het reisgezelschap bestaat enkel en alleen uit onze eigen gasten en begeleiders.

De opstapmogelijkheden zijn beperkter. De kans is aanwezig dat u zelf nog een eindje moet reizen naar de dichtstbijzijnde opstapplaats.

Het reis- en excursieprogramma wordt aangepast aan de wensen van de groep. Dit houdt in dat we later vertrekken en minder (intensieve) excursies op één dag plannen.

Het excursieaanbod is beperkter met minder keuzemogelijkheden

Iedereen heeft de mogelijkheid om hulpmiddelen mee te nemen. Er is voldoende ruimte in de bus voor o.a. rolstoelen en rollators, evenals extra bagage voor medische doeleinden.

Wij kiezen zelf de hotels uit en zorgen dat deze voldoende mindervalide-toegankelijk zijn voor ons reisgezelschap, óók bij eventuele tussenovernachtingen.

De touringcar waarmee wij reizen is voorzien van een rolstoellift zodat u ook wanneer u moeilijk ter been bent de bus in en uit kunt stappen.

Doordat het reisgezelschap beperkter is, is deze bus voorzien van minder stoelen die verder uit elkaar staan (meer beenruimte).

bottom of page