top of page

Wat doet ZVCL voor haar gasten?

Op deze pagina kunt u lezen wat wij als Stichting ZVCL voor u kunnen regelen en waar onze begeleiders voor zorgen. Ook vind u hier meer informatie over de zorg die wij kunnen regelen tijdens uw vakantie.

Wat regelt ZVCL voor u?

Het voordeel van een vakantie boeken met ZVCL is dat wij als stichting een hele hoop voor u uitzoeken en regelen. Nadat u zich heeft opgegeven regelen we dat:

  -    De reis voor u geboekt wordt;
  -    Checken we gezamenlijk in op de luchthaven en bestemming;
  -    Boeken en zoeken we aangepaste excursies uit.

Verder kunnen we u helpen een transfer te regelen vanuit uw regio naar de luchthaven, opstapplaats of het hotel. En kunnen we daarnaast ook een rolstoel of scootmobiel regelen op de vakantiebestemming (indien nodig en uitvoerbaar).

En wat minstens zo fijn is, is dat we u een hoop papierwerk uit handen proberen te nemen. Om te voorkomen dat u door de bomen het bos niet meer ziet, proberen wij dit papierwerk – voor zover mogelijk – voor u in orde te maken. Ook zorgen we ervoor als organisatie dat de reizen kleinschalig zijn met groepen van maximaal 20 personen om voldoende aandacht aan u te kunnen besteden en het gemoedelijk te houden.

Waar zorgen onze begeleiders voor?

Tijdens uw verblijf zullen onze begeleiders uiteraard aandacht schenken aan uw algemene welzijn en daarnaast hulp bieden bij het dragen en vervoeren van uw bagage. Verder werken wij probleemoplossend in het geval van calamiteiten en kunt u ten allen tijde op ons terugvallen. Wanneer nodig kunnen wij ook hulp bieden bij persoonlijke verzorging, zoals: douchen, steunkousen aantrekken en het verzorgen van medicatie. Mocht u tijdens uw reis naar een arts, ziekenhuis of apotheek moeten, dan begeleiden we u hier uiteraard ook bij. Desondanks blijft het uw vakantie en zijn wij op de achtergrond aanwezig om op terug te vallen.

Zorg nodig?

Heeft u verzorging of verpleging nodig, dan kan ZVCL dit – tegen een vergoeding -  overnemen tijdens uw vakantie. Dit doen wij doormiddel van een zorgovereenkomst en het maken van goede afspraken. Krijgt u al zorg thuis? Dan kan er met uw zorgorganisatie een regeling aangegaan worden. Ook als u iemand nodig heeft om uw rolstoel te duwen, kan dit – tegen een kleine vergoeding – voor u geregeld worden.

De vakanties zijn aangepast aan de groep, rekening houdend met uw beperking. U kan tijdens de reizen uw rollator, rolstoel of scootmobiel (klein met droge accu) meenemen. U moet echter nog wel met óf zonder rolstoel/rollator mobiel zijn in de hotelkamer; we gaan naar gewone hotels. Wel zorgen we dat deze geschikt zijn voor mindervaliden. Als hotels over speciale mindervalidekamers beschikken, boeken we ook deze kamers. Verder hebben we geen tilmateriaal bij ons.

In samenwerking met erkende reisorganisaties organiseren wij jaarlijks een aantal vakanties. Afhankelijk van de grootte en zwaarte van de groep gaan er 2 tot 5 begeleiders mee, waarvan minimaal 1 persoon gediplomeerd Verzorgende I.G. ofwel Verpleegkundig is. Mocht u zorg nodig hebben, dan wordt dit dus geleverd door iemand die hier gekwalificeerd en gediplomeerd voor is.

bottom of page